Водещи новини - дясно Каварна Общество Регионални - начална

Дарители осигуриха къщички за бездомните животни в Каварна

Със средства, осигурени от дарители, са закупени къщички за спасителния център за бездомни животни в Каварна, съобщиха за Про Нюз Добрич от сдружение „В помощ на бездомните животни в Каварна”.

То се грижи за около 25 кучета, спасени от улицата. Сред тях има едно сакато куче, както и друго, което е с краста, но се лекува. Всички големи кучета са кастрирани, обезпаразитени, а малките имат всички ваксини, включително и за бяс.

Община Каварна е предоставила терен, където е изграден центърът. Средствата за къщичките са осигурени от доброволни дарения от каварненци, както и от чужденци, които имат имоти в Каварна, а също и английска организация.

Новите къщички са 7, а след две седмици ще бъдат доставени още две. В тях ще бъдат настанени по-големите кучета, както и част от малките. Останалите ще бъдат приютени в закрито помещение на центъра.

От сдружение „В помощ на бездомните животни в Каварна” споделят, че най-голяма нужда имат от осиновители, за да се освобождава място и за други бездомни животни. Регистрирани са през май, а вече има около 20 осиновени кученца.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *