Водещи новини - дясно Общество

Пожарните служби в област Добрич отварят вратите си за граждани

Ден на отворени врати ще се проведе днес във всички районни служби Пожарна безопасност и защита на населението на територията на област Добрич. Инициативата е в рамките на традиционната седмица на пожарната безопасност, която се провежда от 10 до 16 септември.

Тя има за цел популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и други.

Акцентът на „Седмица на пожарната безопасност” е върху активизиране на контактите с гражданите и организациите за поставяне от тяхна страна на актуални въпроси по противопожарното осигуряване на обектите и населените места, както и за отправяне на предложения и сигнали, касаещи подобряване на организацията на работа и административно обслужване.

В тази връзка децата от детската градина в Крушари утре ще посрещнат пожарникари. Състезания и викторини ще се организират с деца в пожарната служба в Шабла на 11 септември от 10 до 12 ч.

Тренировка и учение с основните части на Единната спасителна система за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението, се организира на 12 септември, от 10 ч.  в курорта Албена. Демонстративно занятие ще има на 13 септември в шивашката фирма „ДЕКА” в Тервел. Пожаро-тактическo занятие ще се проведе на 13 септември от 9 до 12 ч. в Корпус №2 – Високо тяло, пл. „Свобода”  №5  гр. Добрич. Предвидени са и демонстрации на възможностите на наличната противопожарна техника и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.

На 14 септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. През 1995 г. с решение на Министерския съвет датата 14 септември (откриването на Първия пожарникарски събор) е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, с което е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *