Общество

Провериха плажовете в област Добрич с водно спасяване от държавата

Постовете на петте плажа в област Добрич, за които водно-спасителна дейност се осигурява от държавата,  са оборудвани, съгласно изискванията. Навсякъде спасителите са били на постовете си.

Това е установила проверка, извършена от комисия с председател заместник-областния управител Красимир Николов. Тя е посетила петте плажа, за които по силата на проведена процедура е подписан договор за осигуряване на водно-спасителна дейност за месеците юли и август чрез общо седем поста с цел гарантиране сигурността и безопасността на посетителите.

Това са плажовете къмпинг „Космос“, Шабленска тузла – къмпинг „Добруджа“, „Русалка“ – голям плаж, Болата и плаж „Фиш-фиш“ нов.

По време на проверката спасителите са информирали, че до момента няма регистрирани инциденти в обхвата на действие на спасителните постове.

За поредна година с професионализъм Областния съвет на БЧК гарантира сигурността на летовниците на едни от най-предпочитаните плажове на територията на област Добрич, останали без стопани, посочиха от областна администрация.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *