Водещи новини Крими

Оставиха в ареста мъжа, който държа в плен и се гаври с 18-годишна от Добрич

Най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” постанови Районният съд в Добрич по искане на прокуратурата спрямо 32-годишния Мирослав Дяков.

Той бе с белезници на ръцете, краката му също бяха оковани. Стараеше се да скрие лицето си.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, мъжът е обвинен, че противозаконно е лишил от право на свобода по мъчителен и опасен за жертвата си начин за срок повече от две денонощия 18-годишната Виктория Георгиева.

Извергът горил с цигари лицето на Виктория, държал я без вода и храна

Освен това, срещу Дяков е повдигнато и обвинение за държане на наркотици.

Съдебно-медицинската експертиза трябва да покаже дали и какво обвинение за нанесена телесна повреда на момичето ще бъде наложена.

По искане на обвиняемия и неговия адвокат, журналистите не бяха допуснати в съдебната зала днес.

Окръжният прокурор Пламен Николов съобщи, че Мирослав не се е признал за виновен по нито едно от повдигнатите му обвинения.

Мъжът има вече шест присъди, включително и ефективни. Те са основно за държане и разпространение на дрога, има и една присъда за грабеж, която извършил като непълнолетен.

Има още три висящи дела, отново за наркотици.

С оглед високата обществена опасност на разследваните деяния, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, Районен съд – Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда. В мотивите си съдът посочва, че мярката е съобразена и с високата обществена опасност на задържания. От справката му за съдимост е видно, че досега той е осъждан 6 пъти, като 5 от осъжданията са за държане на наркотични вещества. Към момента срещу него има 3 други неприключили наказателни производства. Предоставените за мъжа характеристични данни по местоживеене са изключително лоши. Той не е трудово ангажиран и се движи сред криминално проявени лица.

По тези причини съдът реши, че единствената адекватна мярка за неотклонение към настоящия момент е “задържане под стража”. По искане на защитата, журналисти не бяха допуснати в залата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *