Водещи новини Образование

Цели паралелки в гимназии в област Добрич са без ученици преди третото класиране

Общо 406 са незаетите места в гимназиите в област Добрич сочат данните на Регионалното управление по образование след второто класиране.

По едно свободно място е останало в така наречените „елитни“ гимназии. Има възможност за прием на един ученик в паралелка немски език с руски език в Езикова гимназия „Гео Милев”, както и една за „Биология” в ПМГ „Иван Вазов”.

Общо 12 са училищата, където незаетите места са 1-2. В останалите те варират от 3 до 21.

В някои от гимназиите почти цели паралелки остават без ученици.

Най-много – 21, са незаетите места за специалността „Растениевъд – полевъдство” в Професионалната земеделска  гимназия „К. Арк. Тимирязев” в Каварна. С едно по-малко са вакантните места в „Производство на кулинарни изделия и напитки” в СУ „Хр. Ботев” в Балчик.

Следват „Производство и обслужване в заведенията за развлечения” /17 места/ и „Организация на хотелиерството” /15 места/ в ПГТ „П. К. Яворов” , „Хранително-вкусова промишленост” /14 места/ в Обединено училище „Д-р Петър Берон” в с. Коларци, Тервелско, „Механизация на селското стопанство – монтьор” в ПГТО „Дочо Михайлов” в Тервел /13 места/, „Производство на кулинарни изделия и напитки” в СУ „Хр. Смирненски”, с. Оброчище /13 места/ и други.

Целия списък с незаетите места преди третия етап на класиране можете да видите тук:

В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети, не са се записали или не са кандидатствали до момента. Те могат да кандидатстват за обявените незаети места след втори етап на класиране.

Заявления за участие в трети етап на класиране се подават от 20 до 24 юли, включително, в посочените училища-гнезда. В град Добрич такова е ОУ „Христо Смирненски”.

Обявяването на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране става до 26 юли в посочените училища – гнезда и на информационното табло в РУО – Добрич.

Записването на приетите ученици на трети етап на класиране е от 27 юли до 30 юли, включително, в училището, в което са приети. Обявяването на записалите се ученици и броя на незаетите места след трети етап на класиране ще стане ясно на 2 август.

Дали ще има още закрити паралелки за новата учебна година ще стане ясно след като излязат резултатите от трето класиране, каза началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Жоро Тошков.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *