Водещи новини - дясно Здраве

Падналата от камион в Каварна жена остава парализирана, близките й не я искат

59-годишната жена, която падна от кабината на камион в Каварна, много вероятно ще остане парализирана от шията надолу, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на болницата в Добрич, където тя е настанена, д-р Бисер Ботев.

След инцидента, станал миналата събота, жената бе с пречупен гръбнак и парализирани крайници. В МБАЛ-Добрич е направена стабилизация на шиен прешлен. В момента пострадалата е настанена в отделението по неврохирургия. Много е вероятно да остане напълно парализирана, буквално “жив труп”. Проблемът е, че нейните близки не се интересуват от нея, алармира д-р Ботев. Обясни, че досега не е осъществена връзка с нито един неин родственик.

Жената, която вече е в съзнание и говори, сама е споделила, че има деца, но те имат лошо отношение към нея и не се грижат за нея.

Това създава сериозен проблем, тъй като след изписването на жената от болницата, но тя няма къде да отиде. Затова от ръководството на лечебното заведение предвиждат още в началото на следващата седмица да потърсят съдействието на социалните институции. С тяхна помощ трябва да се изясни какъв е социалният статус на жената – дали има собственост или може да бъде определена като социално слаба, и да се търсят възможности за настаняването й в социална институция.

Проблемът е, че, според нашето законодателство, няма ред как такива лица да получат закрила от държавата, коментира д-р Ботев.

Той обясни, че това съвсем не е първият подобен случай. Много пъти досега се е налагало да се търси възможност за настаняване в социален дом на лица, за които близките им не искат да се грижат, след изписването им от болница. „Причините за такова поведение са различни. Лошото е, че такива случаи тепърва ще зачестяват“, смята зам.-директорът на МБАЛ-Добрич.

Припомняме, че, според информация от Областната дирекция на МВР в Добрич, около 22,30 часа в събота в полицията в Каварна е получен сигнал за жена в безпомощно състояние, която се намирала до паркиран товарен автомобил „Даф” със софийска регистрация. Пострадалата бе настанена в болницата в Добрич в тежко състояние, с контузия на гръбначен мозък и парализа на крайници.

Шофьорът обяснил, че жената се е подхлъзнала и паднала от кабината.

Пред Про Нюз Добрич запознати със случая коментираха, че се разследват три версии.

Едната е по обяснението на шофьора – че пострадалата сама е паднала. Според другата, жената е била изхвърлена от кабината. Третата версия е, че е възможно да е блъсната от камиона, докато е вървяла по пътя.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *