Водещи новини Каварна Развлечение

Край Каварна започнаха снимките на нов български сериал

В курорта “Русалка”, близо до Каварна, започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от Българската национална телевизия, съобщиха от БНТ. Проектът носи заглавието “Островът на сините птици” и е вдъхновен от романа “Островът” на българския писател и журналист Александър Секулов. Лентата е издържана в любимия, макар и позабравен стил, на приключенския филм, в който през забавни случки, типични за всяка лятна ваканция, малките герои на сериала научават много за безценното в живота.

Главни действащи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно.

Потопени в приключения, децата преживяват много важни моменти – като първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и разбира се, да избягат от контрола на родителите си.

„Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по цял ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време заедно и да измислят всякакви приключения”, коментира продуцентът Веселка Кирякова.

Сценаристите и продуцентите споделят, че са се опитали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така те се надяват да създадат незабравимо преживяване за днешните деца, а защо не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред малкия екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през следващата година.

8-серийната продукция на БНТ „Островът на сините птици“ ще реализира от творческия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов – авторите на нашумелите бг филми от последните години „Урок“ и „Слава“, донесли куп награди от престижни международни фестивали. Екипът на детския сериал, изпълнен със забавни ваканционни приключения, ще остане край Птичия залив на северното Черноморие до 9 септември, когато снимките трябва да приключат. Предвидено е „Островът на сините птици“ да излезе на екран идното лято.

Хора от региона на Каварна също ще се включат като статисти, епизодици и др. в новата продукция.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *