Водещи новини Образование

И след второ класиране има неприети кандидат-гимназисти в област Добрич

Резултатите от второто класиране след VII клас са публикувани на сайта на МОН и могат да се проверят на адрес: https://priem.mon.bg/. Проверката се осъществява с входящия номер и код. Списъците са изнесени и на информационното табло на РУО в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич Любомир Тодоров – началник отдел “Организационно-методическa дейност и контрол”.

80 ученици от област Добрич са подали заявления за участие във втория етап на класиране. Освен това, след първо класиране е имало и 27 ученици, които не са били приети никъде. Така във второто класиране в областта са участвали общо 107 деца. От некласираните 27, 11 са приети. Остават 16 ученици, които не са приети никъде, но те са посочили само едно желание, а балът им е сравнително нисък.

Около 40 са учениците, които са били приети на първо класиране в учебни заведения в област Добрич, но не са се записали или подали заявление за участие във второ класиране. Най-вероятно, част от тях са се записали в училища във Варна, Бургас или други градове.

Няма съществено разместване. Паралелките, които и след първо класиране са били пълни, продължават да са заети на 100%. Има паралелки в някои професионални гимназии, които са „на ръба“, но там има възможност за сливане на две специалности в една паралелка, коментира Тодоров.

Приетите на втори етап на класиране ученици се записват в училището, в което са класирани от 13 юли 2018 г. до 17 юли 2018 г., включтелно. Незаписалите се в рамките на посочения срок ученици губят мястото си, на което са класирани.

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране ще стане на 19 юли 2018 г. в посочените училища училища-гнезда и на информационното табло в РУО – Добрич.

Незаетите места по паралелки ще бъдат обявени в електронната страница на РУО и в електронната система на МОН: http://priem.mon.bg. VІІ.

В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети, не са се записали или не са кандидатствали до момента. Те могат да кандидатстват за обявените незаети места след втори етап на класиране.

Заявления за участие в трети етап на класиране се подават от 20 юли 2018 г. до 24 юли 2018 г. вкл. в училищата-гнезда.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *