Спорт

Златната Симеонова събра медалите във всички дисциплини и на НШ по ЛА

С пълен комплект медали се окичи талантливата добружанска лекоатлетка – шампионката Радосвета Симеонова, по време на проведения през почивните дни Национален шампионат за мъже и жени юноши и девойки под 16г. по лека атлетика, информира щастливата треньорка Еманоела Радева.

Плеяда от звезди стартираха на стадион “Васил Левски”, под обилния дъжд, по време на който протече оспорваното състезание. Състезателката на СКЛА”Добруджа 99″ стартира през съботният ден в коронната си дисциплина /3000м. стипълчейс/ и с резултат 11.13″ извоюва шампионската титла, следвана от Девора Аврамова 11.35″ (Орловец Габрово).

Вечерта Симеонова убедително поведе в 1500 м. гл.бягане, на Диляна Минкина (СКЛА “Цвети Кирилова”), но на финалната обиколка умората от сутрешното бягане надделя и Симеонова се задоволи със сребърен медал постигайки личен резултат 4.44″.

Добружанката стартира и в тежката дисциплина /5000 м. гладко бягане/, където с 17.47″ успя да спечели бронзовото отличие.

В своя дебют при мъжете Денис Атанасов, който е юноша старта възраст – зае 8-мо място, с лично постижение на 1500м / 4.13″/ . Петър Димов показа класа финиширайки първи в серията си на 1500 м. /4.50″/ и 9-ти в крайното класиране. Александра Бекярова направи дебют в сектор гюле.

На 20 и 21 юли за Радосвета Симеонова предстои следващото участие – в старта на Балканските игри за мъже и жени в Стара Загора на 3 000м. стипълчейс.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *