Водещи новини Образование

РУО проверява жалби за вербална агресия от учител в езиковата гимназия в Добрич

Родители и ученици се жалват от вербална агресия, която учителят по история и география в Езиковата гимназия „Гео Милев“ в Добрич Христо Димитров, проявявал.

Набелязвал си едни от най-добрите ученици в елитната гимназия и започвал да ги обижда и злепоставя пред съучениците им.

Най-потърпевши били ученици от немските паралелки в елитното училище. Според колеги на Димитров, той „мачкал“ и ученици от паралелки със засилено изучаване на английски и френски език.

Учителят имал конфликти и с колегите си, особено с преподавателите от катедра “Немски език”.

„Децата и техните родители не се оплакват от оценки, а по-скоро от отношението на колегата“, коментираха пред Про Нюз Добрич учители в гимназията.

В социална мрежа се появиха коментари от възпитаници на училището, че харесват Димитров и начина му на преподаване. Учителят е по-разкрепостен и това допадало на учениците, а в началото и на колегите му, споделят те. Повратният момент бил, когато преди десетина години учителят сериозно пострадал, след  като бил нахапан от кучета. Според колегите му, тогава нещо у него се преобърнало и той много се променил.

Има намалена трудоспособност, за което има решение от ТЕЛК.

Те не изключват, след като вече има писмени жалби срещу учителя, да последват и други, тъй като жертвите му не били една и две.

Три жалби срещу педагога са подадени до момента в Регионалното управление по образование, потвърди за Про Нюз Добрич неговият началник Жоро Тошков. Те са от 27 и 29 юни. Днес е постъпила още една. Най-общо те са за вербална агресия и за начина на оценяване.

Първата е била от ученик, който е изразявал несъгласие с поставена му оценка. По нея екип от РУО се е произнесъл, че няма нарушение на наредбите.

По другите предстои просветното управление да се произнесе.

На 10 юли ще се проведе среща с ръководството на гимназията. До 16 юли трябва да има отговор по сигналите, които са от ученици и родители.

Пред Про Нюз Добрич директорът на училището Милена Иванова каза, че има информация за проблема. Досега сигналите са били само устни. Независимо от това, тя е провела разговор с учителя, но той отричал обвиненията срещу него.

След първия писмен сигнал е имало документална проверка от РУО и оттам са предоставили протоко.

В момента преподавателят е в отпуск. След завръщането му на 12-и, проблемът ще бъде решен, смята Милена Иванова.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *