Балчик Водещи новини Общество

Правят Розариум в новия парк в Балчик

Уведомление за инвестиционно предложение на Община Балчик за изграждане на нов парк в града е публикувано на сайта на администрацията.

Изграждането на новия парк е предвидено да е в квартал „Балик”. Площта му ще е е 9600 кв. м. Целта на проекта е разработване на естетична и безопасна рекреативна среда с обособени зони, подходяща за пешеходна комуникация, отдих, обществени и културни изяви, детски игри и занимания.

В него ще бъдат оформени няколко зони.

Едната е зона на детската площадка и кът с воден ефект. Тя ще е предназначена за деца от 3 до 12 години. Организира се в най-широката част на парка, близо до жилищната зона в тази част на града. В зоната ще има беседката и четири броя съоръжения, които ще предлагат различни занимания на децата.Близо до детската площадка ще има малък кът за отдих с воден ефект, тип „сух струен фонтан”.

Зона на розариума е другата зона на парка. В различни сектори ще се засадят различни сортове чайнохибридни рози. Осветлението ще е ефектно насочено към групите от различни видове рози.

Зона на цветната градина също ще бъде оформена в парка. Тя ще предлага богато цветово оформяне със сезонни и перенни цветя.

В много части на парка е предвидено засаждането на цветни петна от сезонни цветя.

Проектът предвижда за територията на парка да бъде изградена канализационна мрежа, която ще бъде включена в мрежата на Балчик.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *