Общество

„ХобиСклуб” – Добрич празнува 18 години

18 години от създаването си отбелязва днес неправителствената организация на хора със зрителни увреждания „ХобиСклуб”. Празникът ще е в клуба на организацията от 12 часа, съобщи председателят ѝ Иван Тодоров.

Неправителствената организация ХобиСклуб в Добрич съществува от 2000 година. Основната ѝ цел е приобщаването на зрително затруднени и хора с други увреждания над 65 години.

Издръжката на организацията е от членски внос, дарения и продажби на мартенички. За съжаление, оттам споделят, че даренията в последно време драстично са намалели. ХобиСклуб в Добрич е реализирал множество проекти в полза на хората с увреждания, разработени и осъществени от екипа на организацията. Неин ръководител е Иван Тодоров, който казва, че членовете са обединени около болката и истината за слепотата.

В навечерието на рождения ден, управителният съвет на „ХобиСклуб” организира опознавателна екскурзия до Румъния – Дервенски манастир и град Силистра с крепостта Меджиди табия и Археологическия музей. В пътешествието участваха 44 души, повечето от тях в неравностойно положение.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *