Водещи новини Образование

През юли започва мащабен ремонт на ЕГ и ПМГ в Добрич

В края на юли се очаква да започне мащабен ремонт на двете елитни гимназии в Добрич – ЕГ „Гео Милев” и ПМГ „Иван Вазов”, както и на основно училище „Христо Ботев” и детска градина №32 „Зорница”.

Цялостният ремонт на четирите учебни заведения е по проект „Реконструкция и обновяване на образователната инфраструктура в  Добрич – I“ по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г. Общата стойност на договора е 6 193 021, 62 лева. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Община Добрич.

Очаква се строителните дейности да приключат до края на 2019 г.

Процедурата за избор на изпълнител на строително-монтажните работи протича в момента. Офертите са отворени предстои решение на комисията за избор на изпълнител, посочиха от Общината.

Вече са отворени офертите на кандидатите за строителен надзор. Предстои решение на комисията за избор на изпълнител. Под писан е договор за дейностите по визуализация и публичност по проекта.

Организацията на учебния процес за учебната 2018/2019 г. ще се направи от директорите на учебните заведения при подписани договори за изпълнение и предоставен линеен график за дейностите от изпълнителите, казаха още от Общината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.