Добрич Общество

Осем проекта на НПО ще бъдат финансирани от Общината в Добрич

Осем проекта на неправителствени организации ще бъдат финансирани от Община Добрич по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност за 2018 година. Това става ясно от протокола на комисията, назначена за целта от кмета. Тя включва общински съветници и представители на общинската администрация.

След разглеждане на проектите, комисията е излязла с предложение те да бъдат редуцирани.

Така проект „Ябълката фест” на Сдружение „Черноморски център за развитие” се предлага да получи финансиране от 1179 лева, вместо поисканите 2000 лева.

Разходната част на проект „Пеещо езеро” на НЧ „Добрич 2017” е разчетена на 1350 лв., вместо сумата от 2000 лв., която читалището иска.

От 2000 на 1200 лева е редуцирана сумата за проекта на ФТК „Хорце” „Честит празник, Добрич!”. По проект „Тайнствената красота на музикалните инструменти” ще работи ВЧ „Мевляна” в рамките на бюджет от 1600 лв. при поискани 2000 лв.

„Да помогнем на сърдечно болните деца от град Добрич” е проектът на Асоциация „Детско сърце”, която получава 1120 лв., а сумата, за която е кандидатствала е 1738 лв.

„Довиждане лято, здравей училище!” е проект на НПО „Сдружение клуб Приятел – ДМ”. Той ще бъде финансиран с 1292 лева, докато първоначално заложените са били 1870 лв.

По проект „Сол за живот” на Сдружение „Дружество на добричките художници” ще бъде осигурено финансиране от 969 лева.

„Заедно против агресията, чрез спорт и знания” е проектът, който ще се осъществи от СУН при СУ „П. Р. Славейков”. Финансирането му е намалено от 1890 лева на 1290 лева.

Общата сума на финансирането за осемте проекта е 10 000 лева, колкото предвижда бюджетът на общината за тази програма.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.