Водещи новини - дясно Образование

13 кандидати за училищни директори ще се явят на изпит в Добрич

За вакантните седем директорски места в училища в област Добрич са се кандидатирали 14 кандидати. Един от тях – Иванка Филева Иванова, която е подала документи за начално училище “Христо Ботев” с. Септемврийци, община Каварна, не е допусната, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Жоро Тошков.

Останалите 13 кандидати ще се явят на писмен тест-изпит и интервю. Тестът ще се проведе на 25 юни от 10 часа. Изискване на МОН е да има видеонаблюдение и мултимедия, тъй като директно ще се предава тегленето на варианта на теста.

След отпадането на Иванка Филева от надпреварата за начално училище „Христо Ботев” в с. Септемврийци, община Каварна, остава без нито един кандидат.

Най-много – четирима, са желаещите директорското място в СУ „Христо Ботев” в Балчик. Трима са кандидатите за СУ  „Ст. Караджа”  в Каварна. По двама ще се конкурират за шефските места в ОУ „Й. Йовков” в Каварна и ОУ „Йордан Йовков” в с. Красен, община Генерал Тошево.

Само по един кандидат има за Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич и СУ „Асен Златаров” в Шабла.

Местата са овакантени след пенсиониране на досегашните директори.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.