Водещи новини - дясно Развлечение

Етно модата завладява Модна фиеста Албена

Облекла с фолклорни и етно мотиви се очаква да бъдат хитът на тазгодишното издание на Модна фиеста Албена. Те се представят от Модна къща „Елена Христова” от Русе. Компанията, макар и млада, вече има изяви и на международния моден подиум. Идва в Албена от Мадрид, където също е участвала в дефилета.

Модната къща с дизайнер Елена Христова създава дамски бутикови рокли и облекла с фолклорни мотиви. Модният дебют на марката бе в рамките на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2018“.

Елена Христова е млад дизайнер, който за първи път в България предлага дамски бутикови рокли и облекла с фолклорни мотиви. Индивидуални и автентични модели, с които българката да впечатли най-вече в своето ежедневие. “Облечени по този начин ще оставите траен спомен. Определено ще се откроите. Безспорен е и факта за чувствата, които нашите етно дрехи предизвикват и във всяка дама, която ги облече, а именно: гордост, сила, свобода, елегантност, уникалност и неповторимост, споделя Елена за създаването на свой моден бранд, вдъхновен от народното творчество

Облеклата имат автентичен дизайн и индивидуален стил, вдъхновен от народното творчество. Тоалетите са украсени с ръчно правени бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви, съчетани с елегантност, изтънченост и майсторство. За цялостната визия допринасят и аксесоарите към облеклата – пафтите и красивите цветя в косите.

Колекцията „Етно мечта” включва 32  различни модела, основно от българския фолклор. Модната къща се представя с две колекции – „Бизнес етно” и „Лято в етно”.

Колекцията е създадена с много любов и отговорност към българския фолклор. Облеклата имат автентичен дизайн и индивидуален стил, вдъхновени от народното творчество. Украсени са с ръчно правени бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви, съчетани с елегантност, изтънченост и майсторство. За цялостната визия допринасят и аксесоарите към облеклата – пафтите и красивите цветя в косите.

„Сбъднах своя мечта, надявам се и публиката да хареса тоалетите ми”, споделя дизайнерът Елена Христова. Тя е икономист по образование. Освен с мода, се занимава и с организиране на партита.

Споделя, че към етно облеклата има голям интерес. Цял клас от Русе е отишъл на абитуриентския си бал с тоалети с етно мотиви. В друго училище с такива облекла са били директор, класен ръководител, а етно мотивите са включени в униформите на школото.

„Носете България не само в сърцето си!” е апелът на родолюбивата дизайнерка Елена Христова, която помага на смелите дами да се откроят и да добавят към гардероба си един съвременен прочит на българската народна носия.

Според нея, няма човек – у нас или в чужбина, който да не се впечатли от етно облеклата.

„Моите облекла вдъхновяват и сбъдват мечти, носят усмивки и щастие, събират погледи и не остават незабелязани!“, сподели дизайнерката Елена Христова.

Освен дамска колекция, фирмата вече произвежда и мъжки ризи. Намеренията на собственичката са, да изработи мъжка колекция, а след това и детска. Тя не изключва да направи и колекция от бански с етно мотиви.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.