Водещи новини - дясно Образование

Ученици от Добрич ще представят България на международно състезание

Отбор от ЧПГТП „Райко Цончев“ се класира на първо място на националния финал на международното състезание “Социални иновации” към Junior Achievements в партньорство в NN България, съобщиха от учебното заведение. участие на Единайсетокласниците Полина Петрова, Станимир Василев, Радослав Колчев, Стефани Маринова ще представят България на Международния финал през месец юни.

Ученици от 10 и 11 клас на ЧПГТП „Райко Цончев“, с ръководител Жулияна Георгиева, учител по мениджмънт, взеха участие в състезанието с три отбора.

Младите предприемачи се състезаваха с над 40 екипа, представили идеи за създаване на социален бизнес от общо 32 училища в страната и успяха да стигнат до национален кръг и да завоюват първо и трето място в състезанието.

Отборът-победител успешно представи идеята си за мобилно приложението, което ограничава достъпа на потребителите до социалните мрежи, която го класира на първо място. Ментор на екипа бе Катя Димитрова – Personal Finance Advisor, Unit manager, Agency “Sredets”.

Друг отбор от гимназията – Деница Панайотова, Десислава Смокова, Рианън Поултън и Синем Шюкри, също от 11 клас, се класира на трето място в страната с модела си за събиране и рециклиране на дрехи, и ще присъстват на официално награждаване. Ментор на екипа бе Иглика Семерджиева – Digital Marketing Specialist.

Бора Неджиб, Николай Колев и Рая Иванова от 10 клас се класираха на тринадесето място в страната с идеята си за Еко училище, с ментор Димитър Димитров – Financial consultant, agency “Sredets”.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.