Храна и напитки

Проверено и споделено от мен – Анита: Рулца от тиквички с извара и маслини

Всеки който ме познава,  знае за слабостта ми към тиквичките.

Е да де, но колкото и да ги обичам в един момент ми омръзва да ги ям всеки път по един и същи начин, просто защото не винаги имам време да се позанимавам.

Днес ще ви представя една рецепта, която премина няколко метаморфози в съзнанието ми, в процеса на готвене.

Рецептата не е сложна, времето за приготвяне е сравнително малко, може да се използва както за предястие така и за основно, а освен това е много удобна за пренос в кутия, което я прави подходяща за обяд в работата.

Рулца от тиквички с извара и маслини

 Необходими продукти:

Тиквички – 3-4 бр.

Мазнина по желание – аз използвам кокосово масло.

Извара (може да използвате крема сирене, сирене)   Ако използвате  сирене, помислете дали ще добавите маслини, за да не се получи прекалено солена плънка.

Начин на приготвяне :

Измиваме тиквичките и отстраняваме краищата. Нарязваме ги на лентички и подсушаваме.

Аз пекох тиквичките в оребрен тиган намазан с кокосово масло. Ако не разполагате с такъв не е проблем, спокойно бихте могли да ги изпечете и във фурна.  Аз го предпочетох заради ивиците, които се получават върху лентичките, защото за мен е важно храната освен да бъде вкусна, да изглежда и естетически добре.

Печем по няколко минути от двете страни до готовност. Оставяме  да изстинат, като през това време си приготвяме плънката – смесваме изварата и ситно нарязаните маслини.  Може да добавите подправки по желание.

Слагаме от плънката горе долу на половината тиквичка, навиваме на руло и след това закрепваме с клечка за зъби.

Може да гарнирате със сос по желание.

Анита Атанасова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.