Образование

Обучение по кулинарни изкуства на български предлага ВУМ в Добрич

За академична 2018/2019 г. кандидат-студенти с интерес към кулинарното изкуство, ресторанти Мишлен и управление на ресторантьорски бизнес, ще могат да кандидатстват за специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства” (ОКС „проф. бакалавър“), съобщават от ВУМ.

Това ще става в Институт по кулинарни изкуства към ВУМ като започнат обучението си през първата година на български език.

Висшето училище приема студенти по кулинарни изкуства за поредна година, но до момента занятията се провеждаха само на английски език. ВУМ предлага единствените в Източна Европа специалности за висше образование в областта на кулинарните изкуства и гастрономията.

Студентите избрали програмата на български език ще се обучават в най-новата тренировъчна кухня на ВУМ в гр. Добрич. В рамките на двата семестъра те ще изучават интензивно английски език (над 200 часа за една година), съчетан с практически и теоретични занятия по кулинарни изкуства. След успешно положени изпити, те ще могат да преминат в англоезичната програма във Варна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.