Водещи новини Общество

Репортерката на Господарите от Добрич с отличие за разследваща журналистика

Репортерът на „Господари на ефира” от Добрич Виктория Симеонова става стипендиант на Фондация “Радостина Константинова” и на ФЖМК към СУ „Св. Кл. Охридски”.

Грамотата за това бе връчена на церемонията по обявяване на тазгодишните награди на фондация “Радостина Константинова” за разследваща журналистика.

Голямата награда и плакет взе Боби Ваклинов от „Господари на ефира”, който разкри корупцията в НАП. Връчи му я писателят Михаил Вешим с аргумента, че са сериозно шоу, което не се взема насериозно, и са предаване с кауза, принципи и собствено достойнство.

Другите три награди отидоха при Мариета Димитрова от Благоевград, Росен Цветков от Би Ти Ви и Цвета Младенова.

Виктория е един от двамата студенти от Факултета по журналистика, които получиха стипендии.

В профила си във фейсбук тя написа: „Думите са малко, за да опишат чувството, което изпитах преди часове – да бъда сред отличените в престижния национален конкурс за разследваща журналистика на фондация “Радостина Константинова” като победител в студентската категория. Гордея се и с колегите Боби Ваклинов, Красимир Луканов и Мариета Димитрова, които също бяха наградени днес – съответно с Голямата награда на Фондацията и с наградата за местна медия. Безгранично съм благодарна на най-страхотния екип на Господари на ефира за възможността да бъда част от магията на шоуто и да правя това, което иска сърцето ми!”

Фондация „Радостина Константинова“ е създадена на 11 май 2011 година – рождения ден на Радостина Константинова – от близки и колеги на журналистката, една от основателките на Пресгрупа „168 часа“ и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Основната цел на фондацията е да насърчава обективната разследваща журналистика в България, като подпомага колеги от всички медии, избрали този труден жанр.

Фондацията учредява стипендии за професионално обучение и специализация на млади разследващи журналисти в най-добрите световни електронни и печатни медии, с които поддържа контакт.

Фондацията учредява и награда за разследваща журналистика, с която ще отличава веднъж годишно журналист или журналистически екип за висок професионализъм, обективност и безпристрастност, ефективност и обществена значимост на публикацията или предаването.

Снимки: Фейсбук

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.