Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество Регионални - начална

Държавата даде пари на Ген. Тошево за бедствията от 2017 г.

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна 7 620 лв. за разплащане на разходи по осигуряването на проходимост на общинските пътища по време на бедственото положение в началото на 2017 година. Финансовата помощта идва след Постановление 63 от 26 април на Министерския съвет, взето след отправено искане от добруджанската община.
С тях общинска администрация ще се разплати с фирмите и земеделските стопани, които активно се включиха в почистването на общинската пътна мрежа на цялата територия, посочват от Община Ген. Тошево.
Миналата година Община Генерал Тошево входира и второ искане към Министерския съвет във връзка с обилните валежи през пролетта на 2017 година и последствията от тях в селата Преселенци, Изворово, Писарово и Росен.
От местната администрация припомнят, че през 2017 година община Генерал Тошево бе сполетяна от поредица от тежки метеорологични явления – обилен снеговалеж, ураганен вятър и проливни валежи, които създадоха необходимостта от ангажиране на значителен финансов, технически и кадрови ресурс за кратък период от време, за да се овладее ситуацията, макар и с цената на компромитарана обществена инфраструктура и наводнени домове, но за щастие без човешки жертви.

Тогава на места бяха отчетени над 120 литра дъжд на квадратен метър. Пороят причини наводнение в стопански дворове и разрушения на пътната инфраструктура в отделни райони на общината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.