Крими

Около Гергьовден – нагли финансови кражби и масово почерпени зад волана

От полицейската статистика около отминалия празничен Гергьовден, става видно, че нито активността на крадците, нито безотговорността на водачите на автомобили е спаднала, точно обратното. За четирите почивни дни 4-7 май, на територията на областта са били регистрирани няколко насилствени кражби над възрастни жени, редица взломни кражби от частни имоти, както и множество случаи на водачи, седнали да шофират в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на МВР – Добрич.

Крайно находчиво или просто нагло, на 4 май – преди празненствата за 6 май, чрез взлом в избено помещение по ул. „Орфей” в град Добрич, е била задигната около 400 литра ракия. По случая е образувано досъдебно производство.

Ден след Гергьовден – на 7 май,  от частен имот на територията на град Шабла, са крадци са отмъкнали сумата от 2 500 лева от жилището на шабленец. След бързи проведени полицейски следствено-издирвателни действия, извършителя – криминално проявения В.К. (32 г.) от град Шабла – е бил разкрит и задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Част от сумата, която липсва е възстановена на потърпевшия, а службите продължават работата по случая.

Броят на задържаните с мярка за 24 часа, които са били седнали да управляват автомобил в нетрезво състояние или пък под въздействие на наркотични вещества, по време на четирите дни, е повече от 15 човека. В следствие на полицейските пътни проверки, данните сочат, че водачите абсолютно безотговорно сядат зад волана, без каквото и да било чувство за отговорност за живота – както своя, така и на останалите участници в движението по пътищата.

За съжаление тъжната статистика не се променя и на база криминално проявени лица. Управляващите моторни превозни средства, без редовни регистрационни табели или свидетелства за управление не само, че не намаляват, но с подобрение на времето се и увеличава техният брой, става видно от информационния масив на ОД на МВР.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.