Здраве

Област Добрич се обяви против закриване на 6 бройки за джипита

Комисията за подготовка на областната здравна карта се обявява против закриването на шест практики на общопрактикуващи лекари в област Добрич. Тя настоява да се запази сегашният брой. Освен това, настоява уролозите да бъдат с двама повече от предвиденото в проекта, предложен от здравното министерство, както и да се завиши с една бройка онкологичната специалност в доболничната помощ.

Това стана ясно след проведеното днес заседание на комисията, която е с председател областният управител Красимир Кирилов. Тя разгледа корекциите, наложени по проектното предложение на областната здравна карта.

От пресцентъра на областна администрация припомниха, че след проведени заседания директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова и екипът й разработиха проект на областна здравна карта. Той бе изпратен за одобрение в Министерството на здравеопазването.

След обобщаване на подадените проекти от цялата страна, здравното министерство информира за нанесени корекции в документа. В тази връзка е свикано и днешното работно заседание на комисията.

Членовете на комисията решиха да се предложи да се променят функционалните нива на хирургичните отделения в здравните заведения в областта, както и да бъде намален броят на денталните практики.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.