Общество

За брутална жестокост с улично коте алармира млада жена в Добрич

Със зов за помощ се обърна към добричлии в социалната мрежа Златина Георгиева. Младата жена алармира за брутална жестокост към улично коте.
„Ей хора току що бях свидетел на неописуема гледка честно ви казвам потресена съм някой е сложил на едно улично коте един стъклен счупен буркан на врата, котето бяга, а бурканът го коли, кръв тече. Опитах се да му помогна, но то се мушна под една кола”, написа младата жена. Обясни, че на потресаваща гледка се е натъкнала пред блок 18 на улица „Панайот Хитов”.
„Треперя от гледката. Не знам какво да правя. Всички ме гледат и ме мислят на луда, като се мушкам под колите”, сподели Златина.
„Не знам кой го е сторил, но това са изроди. Жалко, много жалко”, написа тя.
„В района има поне един малоумник, който стреля по котките с въздушна пушка, трови ги, ето сега и това. Не залитам в крайности, колко са сладки и мили всички животинки, но това е нечовешко”, написа друга жена.
„Ужас , хората са на изчезване, пълно е със садисти и изроди”, „Това вече е брутална, ненужна и свирепа жестокост. Потресена съм от индивиди, причиняващи това на беззащитно, живо същество…. На какво ли още са способни тези изроди, съществуващи сред нас?!…”, са само част от коментарите в социалната мрежа.

Имаше и мнения, че е възможно е животното да си е заклещило само главата в буркана в търсене на храна, а след това само да е счупило буркана.

След обаждане до тел. 112, на място са отишли и от полицията. Бяха много загрижени, за което им благодаря, сподели пред Про Нюз Добрич Златина. Отзовали са се и шестима младежи. Заедно със Златина, съседка и деца от съседните блокове са търсили котето, но безуспешно. Прекратили са, когато се е свечерило. Младите хора обаче смятат да продължат утре в издирване на животното с надежда да го спасят.
С огорчение Златина сподели, че хора от блока, които наблюдавали акцията от терасите си, казали, че котето вече два дни е със стъкления буркан на врата. Някои дори се възмущавали от опитите да помогнат на животното, тъй като го били изплашили.
„Пред очите ми е само това как животинчето с лапички се опитва да се освободи от режещото стъкло, но не може”, сподели потресена от видяното младата жена.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.