Балчик Водещи новини - дясно Здраве

Гълъб на надеждата ще връчат в Балчик

Статуетка – Гълъб на надеждата, ще бъде връчена на 5 май в Балчик, съобщиха от фейсбук инициативата “Благотворителен базар “За лечението на Митко”.

Фигурката с надпис „Дарих надежда на Митко“ ще получи спортният клуб или състезателят, донесъл в Балчик най-много пластмасови капачки. Връчването на приза ще стане по време на турнира за хвърляния „Дионисополис“.

Преди месец от балчишкия клуб по лека атлетика „Черно море – 2005“ предизвикаха своите приятели и съперници от клубовете в страната да се включат в благотворителна акция за разделно събиране на пластмасови капачки. “Призоваваме ви да събирате всякакви пластмасови капачки. Донесете ги в Балчик за да направим още едно състезание – по благотоврителност. Събраните капачки ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на млад мъж от община Балчик”, апелираха от ръководството на СКЛА “Черно море – 2005”.

След злополука преди четири години Димитър Стоев от с. Оброчище е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу.
Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.
Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

В помощ на лечението на Димитър Стоев има няколко кампании. В община Балчик се събират пластмасови капачки. Средства се набират и чрез кампанията „Да изправим Митко на крака” чрез онлайн платформата „HelpKarma” на адрес https://helpkarma.com/campaign/da-izpravim-mitko-na-kraka-29.
Замислена е серия от благотворителни онлайн търгове. Благодетели на Митко вече станаха Мирела Демирева и Тихомир Иванов. Те дариха лични предмети, за които скоро ще имате възможност да наддавате.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.