Водещи новини Общество

Силвена Николаева от Добрич ще представи България на световното за бармани

34 майстори на коктейлите от цялата страна пристигнаха във Варна за XVIII Национално състезание за бармани. В продължение на два дни те мериха сили в различни категории, като за първи път държаха и теоретичен изпит с 50 въпроса, съобщи Пенчо Пенчев, председател на Българската асоциация на барманите /БАБ/, която организира състезанието в Юнашкия салон във Варна.

Финалистите в надпреварата са Николай Панайотов от Варна в категория “Класика”, Иван Атанасов от София в категория “Флеър”, като двамата отиват на световното в Талин през октомври.

Наградата за най-добър млад барман е за Силвена Николаева от Добрич. Тя ще участва в първенството във Франция, на което ще премери сили със свои колеги до 27-годишна възраст от цял свят.
В 28-ото национално първенство на страната ни взеха участие 34 бармани от цялата страна. В рамките на два дни те показа своите умения в приготвянето на коктейли и кафе, както и в наливането на бира.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, ученичката от Професионалната гимназия по туризъм Силвена Николаева е първа на Националното състезание по барманство в категория „Монин джуниър”. Ръководител на Силвена и автор на рецептите за коктейли е Диана Иванова.

Снимката е илюстративна

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.