Храна и напитки

Проверено и споделено от мен – Анита: Ниско-въглехидратни хлебчета

Смятам, че рецептата, която ще ви представя в следващите редове ще стане любима на почитателите на бургери. Освен че е бърза, лесна е и здравословна, а, според мен, и много вкусна. И така, днес рецептата е за ниско-въглехидратни хлебчета.

Необходимите продукти са:

  • 2бр. яйца
  • 150 гр. кисело мляко + ½ ч.л. сода
  • 150гр. извара
  • 2с.л хуск (индийски живоляк)
  • 2с.л натрошено ленено семе
  • 20гр. кокосово брашно
  • 2-3 с.л семена (сусам, ленено семе, маково)

Смесваме киселото мляко и содата и оставяме на страна. Смесваме сухите съставки.
Разбиваме яйцата, добавяме към тях изварата и киселото мляко и ги прибавяме на малки порции към сухите съставки. Получената смес и със средно гъста консистенция.
Приготвяме си тавичка застлана с хартия за печене и с помощта на лъжица оформяме хлебчетата, като оставяме разстояние между тях. По желание може отгоре да поръсим със малко семена.
Печем на предварително загрята фурна на 160-170 градуса. Готови са, когато се отлепят безпроблемно от хартията, възможно е да ви се струват леко влажни отдолу, бихте могли да ги обърнете и да ги попечете още около 5 минути.

От там нататък оставам на въображението Ви как ще ги хапвате.

Анита Атанасова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.