Водещи новини Образование

60 на сто от родителите в Добрич искат камери в детските градини

Желание за видеонаблюдение са споделили около 60% от родителите, които са се включили в проведената от Община Добрич анкета, съобщиха от местната администрация.

Тя проведе анкета за удовлетвореността на родителите от предоставените услуги в детските заведения на град Добрич.

Според обявените резултати, почти 70% от 218 участници в анкетата са доволни от условията и услугите в детските ясли и градини.  Минимален е процентът на недоволните от отношението на обслужващия персонал към децата.

68,9% смятат, че в детските градини и ясли се спазват правилата за достъп в съответствие с хигиенно-здравните изисквания.

Целта на анонимната анкета  бе да се оптимизира работата на детските заведения и да отговори в по-голяма степен на родителските очаквания.

Тя бе организирана след проведените протести  в национален мащаб под наслов „Не на насилието над деца в детски градини и училища”.

В Добрич родители и техните деца се събраха пред сградата на Общината, за да подкрепят Националната гражданска инициатива за качествена и иновативна образователна система.  Присъстващите се обединиха около искането в детските заведения да бъдат поставени камери.

Протестите бяха провокирани от случай на насилие спрямо дете от персонала на детска градина в Бургас.

Снимка: tvevropa

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.