Водещи новини - дясно Крими

4 г. затвор и 20 000 лева кръвнина за убийството на художник край Камен бряг

Окръжният съд в Добрич увеличи присъдата на 34-годишният Ивайло П. от Перник, който е един от осъдените за смъртта преди седем години на 31-годишния художник Цветомир Христов.

Магистратите постановиха той да излежи 4 години в затвора и да плати 20 000 лева кръвнина, след като обединиха наказанията му по два влезли в сила съдебни акта.

От съда припомнят, че перничанинът излежава тригодишна присъда за убийството по непредпазливост на художника от София. Инцидентът е от 29 август 2011 година, когато след спречкване се стига до побой. Загиналият е бил ритан от двамата подсъдими, които са му нанасяли и силни удари в слепоочието и тила. Екшънът се развил в местността “Огънчето”, където много млади хора от цялата страна са се били събрали за посрещане на първото юлско слънце и Джулай морнинг.

Ивайло и съучастникът му Васил Г. бяха осъдени по-рано тази година с решение на Върховния касационен съд. До него се стигна, след като два пъти от върховната инстанция връщаха делото на Апелативния съд във Варна, защото не бяха съгласни с условните присъди на подсъдимите.

Междувременно в края на 2016 г. Ивайло П. е осъден за извършени от него общо пет деяния, изразяващи се в държане с цел разпространение и разпространяване на наркотици, държане на прекурсори за производство на високорискови наркотични вещества, държане без надлежно разрешително на боеприпаси – ловен бездимен барут и на силно действащи отровни вещества – метален живак. Наложено му е било условно наказание за срок от 3 години с 5-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 20 000 лева.

Сега Окръжният съд в Добрич обедини наказанията по двете присъди и постанови мъжът да търпи по-тежкото от тях – лишаване от свобода за срок от 3 години и едновременно с това увеличи присъдата му с 1 година.

Съдебният състав счете, че към така групираното и увеличено общо наказание лишаване от свобода за срок от 4 години следва да бъде присъединена изцяло и глобата в размер на 20 000 лева.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.