Образование

Национална конференция по гражданско образование ще се проведе в Добрич

За четвърта поредна година Добрич ще посрещне ученици и преподаватели – участници в Националната конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество”, съобщават от СУ „Св. Климент Охридски”, което е организатор на форума.
Идеята за осъществяването на форума принадлежи на преподаватели от училището и е продиктувана от актуални, обществени проблеми, свързани както с младите, така и със зрелите граждани на България. Големият брой на участващите свидетелства, че младите хора действително имат потребност да изразят мнението си и да коментират по темата на конференцията.
„Аз Съм Добрич! Аз Съм Добрич! Аз съм за българските деца, които са талантливи. Аз съм за бъдещето на страната ни. А Вие?” – написа, впечатлен от миналогодишното издание на конференцията, Мимо Гарсия – тогава дванадесетокласник в 54 СУ „Св. Иван Рилски“, София, днес първокурсник по журналистика в Софийски университет.
За тазгодишното издание, което ще се състои на 4 и 5 май, са заявили участие 211 ученици от 31 населени места. Допуснати до финалния кръг са 68 авторски приказки, проекти, презентации и драматизации. Конференцията се провежда със съдействието на Община град Добрич и РУО – Добрич.
Снимка: dobrudjabg.com

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.