Водещи новини - дясно Спорт

Танцьор от Добрич е успешен треньор и състезател в Лондон

Млад мъж от Добрич е успешен треньор и управител в студиото “Arthur Murray” в Лондон, съобщават от СУ „Петко Рачов Славейков”, където Живко Янков е завършил основното си образование.

Той е бивш възпитаник на клуб по спортни танци “Фантастика” – гр. Добрич, с ръководител покойния Здравко Даскалов. През 2004 година преминава в един от най-добрите клубове в България – Клуб по спортни танци “Настроение” – Русе, с ръководители Елена и Иван Деспотови. В момента Живко живее и твори в Лондон.

Представял е успешно страната ни на много европейски и световни първенства. Живко е 5-кратен шампион на България в дисциплината формейшан – латиноамерикански танци и финалист на европейско първенство в същата дисциплина.

 

Постиженията му отварят вратите за развитие и той получава покана за работа от собственика на студио “Arthur Murray” в Лондон. То е част от веригата със 106 години опит в спортните танци, която има 280 студия в 23 страни в света. От началото на 2015 година Живко придобива правото да преподава спортни танци в Англия, като се присъединява към треньорския колектив на студиото.

Живко преподава спортни танци на едни от най-успелите хора в Лондон и света. Той обучава хора от всички възрасти и ги подготвя за състезания. Веднъж в месеца се провежда шоу, в което обучаваните хора показват своите постижения и умения. Тук може да си на 8 или на 108 години и все още да танцуваш и да се състезаваш – казва Живко. Най-малките са 5-годишни, най-възрастният състезател в “Arthur Murray”е 98-годишен, а в студиото в Лондон – 94-годишен.

Възпитаниците на Живко печелят безброй награди, заради които той е избран да заеме главна роля в студиото в Лондон – негов управител.

В края на 2016 година студиото печели Приз за най-бързо и успешно студио в Лондон и наградата Най-добро студио ”Top Studio” от веригата “Arthur Murray”в Европа. Живко грабва титлата „най-добър специалист сред мъжете-треньори”.

Освен инструктор, добричлията е и състезател по Американски стил, наричан още „American Rhythm and Smoothи” към “Arthur Murray”, Лондон. На отворено международно състезание в Барселона на световен ранг в категория Професионалисти по латиноамерикански и Стандартни танци, Живко и неговата партньорка Камила заемат две втори места в дивизия  „Изгряващи звезди”, едно трето и едно четвърто място в дивизия „Отворен професионален шампионат”.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.