Водещи новини - дясно Общество

Обявиха сметка за набиране на средства за адвокат на Желяз в САЩ

Дарителска сметка е открита за набиране на средства за адвокатска защита в САЩ за 29-годишния Желяз Андреев от Добрич, съобщиха от групата в негова защита в социалната мрежа.

Желяз Андреев бе издирван въз основа Заповед за арест, издадена на 21.10.2016г. от Областен съд на Южен окръг Флорида, САЩ, по обвинения в „Заговор за нарушаване на Федерален закон и измама на държавата“ и „Износ и опит за износ на стоки към страна под ембарго.

Той бе арестуван ден преди Великден, а в началото на тази седмица най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” бе променена в “подписка”.

 

Kъм момента събраните средства в сметката са 700 лева.

Инициаторите благодарят на всички, които са допринесли. „Нужни са още средства, но освен тях, необходими са и добри адвокати, поради тежестта на обвиненията. Обществените защитници в САЩ са неопитни и ангажирани с толкова много дела, че според статистика, те отделят средно по 2 минути на ден за работа по един случай. Случаят на Желяз изисква опитен адвокат, който може да отдели повече време. Молим ви не само за финансова подкрепа, но и за препоръки за добър адвокат по Наказателно право във Флорида (Criminal Defence)”, призовават приятелите и близките на Желяз.

Те уверяват, че в случай, че делото по екстрадиция на Желяз завърши благополучно и не се налага наемането на адвокат в САЩ, средствата ще бъдат дарени на проекта „Къща на децата“.

Прозрачното и целесъобразно използване на събраните средства ще бъде подсигурено от обществен съвет за наблюдение. В съвета ще се включат Омбудсман на Република България, адвокат и представител на обществото, посочват оттам.

Дарителска сметка за набиране на средства за адвокатска защита в САЩ за Желяз Андреев:

Сметка: 70001523245831
IBAN: BG24UNCR70001523245831
Валута: BGN
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Желяз Михайлов Андреев

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.