Политика

Отчетно-изборни събрания проведе ГЕРБ в общините Добрич, Добричка и Балчик

Отчетно-изборни събрания проведоха организациите на ГЕРБ в общините Добрич, Добричка и Балчик. Те бяха свикани по решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ от 21.03.2018 г., става ясно от страницата във фейсбук на ГЕРБ-Добрич.
В Деня на национален траур събранията започнаха с едноминутно мълчание в памет на загиналите български граждани при тежката катастрофа на автомагистрала “Тракия”.
Гости на форумите бяха депутатите Даниела Димитрова и Пламен Манушев, който е и областен координатор на партията.


Събранието в Добрич бе председателствано от временния общински ръководител Красимир Николов. Отчет за дейността на общинската организация на партията за времето от 22.07.2017 г. до настоящия момент представи организационният секретар Северина Савова.
Отчетено бе, че работата на общинското ръководство е била насочена към укрепване и разширяване структурата на партията, анализ на състоянието на структурата, членската маса, организационния живот с цел заздравяване, активиране и популяризиране на дейността на организацията. В тази връзка акцент в работата на ръководството е било привличането на симпатизанти и членове, които към момента не са активни и по една или друга причина не са участвали в партийния живот.

Реализирани са множество мероприятия и инициативи от всички местни клубове, насочени към социалната, културната и здравната сфера, както и към доброволчеството в полза на нуждаещите се от помощ.
Отчетено беше, че, благодарение на съвместните усилия, постоянството, желанието и ентусиазма на всички членове, симпатизанти и с подкрепата на народните представители, е постигната стабилност, активност и развитие на ПП ГЕРБ-Добрич.
Общинското събрание издигна по четири номинации за общински ръководител и за организационен секретар, както и за единайсет членове на общинското ръководство.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Добричка Марин Хаджийски отчете, че организацията е единствената общинска структура на партията в областта, която на последните местни избори, е регистрирала ръст. Общинските съветници на ГЕРБ са се увеличили от 4 на 7, а броят на кметовете, избрани с листата на ГЕРБ, е нараснал от 5 на 12. За първи път кандидат на ГЕРБ води на първия тур на изборите срещу кандидат на БСП в общината.
Бяха издигнати три номинации за общински ръководител и три за организационен секретар. За членове на общинското ръководство бяха направени тринайсет предложения. Решението за общинското ръководство ще бъде утвърдено от ИК на ГЕРБ. 

Общинският ръководител на ГЕРБ-Балчик Илиян Станоев отчете дейността на партийната организация, като подчерта добрите изборни резултати на частичните местни избори през 2016 г. и значимото увеличение на получените гласове. В резултат на това партията има петима общински съветници и председател на Общинския съвет. Той благодари на народните представители за подкрепата, която оказват за реализацията на важни за общината проекти, като ремонта на канализационната мрежа на село Оброчище, МИГ Балчик-Генерал Тошево и МИРГ Шабла-Каварна-Балчик и други.
Бяха издигнати три номинации за общински ръководител и две за организационен секретар. За членове на общинското ръководство бяха направени десет предложения.

Предложените нови членове на ръководствата ще бъдат изпратени за разглеждане и вземане на решение от ИК на ГЕРБ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.