Водещи новини - дясно Каварна Политика

Петър Курумбашев ще помага за еко транспорт в Каварна

Евродепутатът Петър Курумбашев се ангажира да съдейства за реализиране идеята на кмета Нина Ставрева за внедряването на екологичен транспорт в морския град. Каварна е град, в който този вид транспорт може да се внедри сравнително лесно, каза евродепутатът. Това е едно добро решение да се стига до определени исторически обекти и забележителности в района.

Депутатът от Европейския парламент се срещна с жители на община Каварна, които поставиха актуални за региона теми, съобщиха от общинската администрация. На срещата, водена от кмета Нина Ставрева, каварненци задаваха въпроси, свързани с развитието на транспорта в България и картирането на защитените територии.

Според евродепутата, наложително е ново, действително картиране на защитените зони в района, което да не се прави със затворени очи, а с активното участие на местните хора и под граждански контрол. Нина Ставрева изрази увереност, че финансиране за такова картиране ще бъде намерено скоро и че по нейно настояване МОСВ е включило в екипа и международни експерти.

Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България.

Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород. По негова инициатива идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.