Крими Тервел

Увеличена разкриваемост отчита полицията в Тервел

Намаление на регистрираните криминални престъпления и повишена разкриваемост отчита полицейското управление в Тервел в отчета за дейността си през 2017 година. Той беше приет на последното заседание на Общинския съвет.
Според него, дейността на униформените през миналата година е била насочена към противодействието на престъпността, обезпечаване сигурността на гражданите, опазване на имуществото им и осигуряване обществения ред на територията на община Тервел.
Приоритетна задача е било ограничаването на престъпленията против личността и собствеността на гражданите с акцент върху малките населени места и рисковите групи.
През 2017 г. в Районното управление на полицията в Тервел са регистрирани 209 заявителски материали, съдържащи данни за криминални престъпления, от които 56 са прекратени на различни основания. От останалите за работа 153 заявителски материала за извършени криминални престъпления са разкрити 101, от което следва, че процента на разкриваемост е 66.01%.
През 2017г. е намален броя на регистрираните криминални престъпления с 9 броя, увеличен е със 7 броя на разкритите престъпления, което води до увеличение на процента на разкриваемост с 7.99%.
Против собствеността са регистрирани 62 престъпления, от които 23 са разкрити. От тях 53 са кражби, една измама, общоопасните престъпления са 69. Четири са случаите на производство, притежание и разпространение на наркотици, които са разкрити. От 46 престъпления по транспортна, 44 са разкрити.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.