Крими Шабла

Дилър на дрога от Тюленово се размина с условна присъди и 7 бона глоба

Осъдиха 30-годишен мъж от с. Тюленово, признат за виновен за държане с цел разпространение на различни видове наркотици, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Наложено му е наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 7000 лева, след като подсъдимият е поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание,  намалено с една трета.

Престъпната дейност на Ивелин била установена на 28 октомври 2017 г. Колата му била спряна за проверка и служителите на реда установили, че свидетелството за правоуправление на шофьора е отнето. При пристъпване към обиск на нарушителя, той се опитал да скрие наркотичните вещества, които носел в себе си. От притеснение обаче изтървал пакетчетата на седалката на колата. Така у него били намерени и иззети 9 таблетки метамфетамин, както и бяло вещество на прах и бучки, което  реагирало на амфетамин.

При претърсване на жилището, където живеел Ивелин, били намерени още наркотични вещества. От паркирания пред входа друг автомобил на мъжа полицията иззела три торбички с амфетамини, като само в едната количеството било почти 40 грама. Иззети са били и две електронни везни, както и опаковки от наркотици. Общата стойност на намерените наркотици при полицейската проверка на двата автомобила и в обитавания от него апартамент била 1316 лева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.