Добрич Общество

Млади мъже от Добрич дариха тон брашно за бедни чрез инициативата „Приятели, помагайте”

Двама млади мъже от Добрич – Венцислав Делисъбев и Стоян Стоянов, дариха един тон брашно за бедни семейства. Те предоставиха дарението на Лео Кадели от инициативата „Приятели, помагайте”, който обединява добри хора от цялата страна, за да се подпомогнат различни каузи.

Стана ясно, че Венци и Стоян са участвали в друга кауза на „Приятели, помагайте” – „Чичо Данчо” от Павликени. Тогава те са се включили в помощта на Данчо от село Караисен, който е напълно обездвижен от кръста надолу. 55-годишният мъж имаше нужда от инвалидна количка, но и от дрехи,  храна и ремонт на дома.

„Тогава момчетата от Добрич дойдоха и донесоха плочки. Оттам станахме много близки. Чуваме се редовно и сами ни предложиха да дойдем и да вземем  брашно, което да даваме на семейства, които не могат да си позволят най-елементарното – хляб, камо ли козунаци”, сподели Лео Кадели. Той разказа, че екипът е пристигнал в Добрич в много лоши метеорологични условия, но са успели да пристигнат и да натоварят брашното. „Лично благодаря от сърце, че такива млади хора”, сподели той.

Венци и Стоян обясниха, че предоставят един тон брашно, който искат да се разпредели на правилното място, за правилните хора.  Освен това, те осигуряват чисто нов телевизор, като волята им е да се дари на семейство с деца, които да му се радват. В микробуса на кампанията бяха натоварени и мебели, дарени от Светла Йорданова от Добрич.

Преди 2 години Лео Кадели създава онлайн платформата „Приятели, помагайте“, чиято цел е да помага на хора в беда. Днес инициативата му е обединила над 20 000 души, които подават ръка на нуждаещи се.

Лео Кадели е роден в Албания, но от години живее в България. Занимава се с малък частен бизнес. Определя страната ни като „страхотна“, обича нашата природа и история, но най-вече хората в България. Началото на „Приятели, помагайте“ започва преди две години с историята на баба Недка от село Шишковци, която има нужда от пари за лекарства. Лео, заедно с двама свои приятели, решава да посети бабата и да й помогне с каквото може. Това се превръща в традиция и всеки уикенд Лео и приятелите му отделят време, в което да помагат на стари хора. Днес инициативата е оказала помощ на над 500 души. На въпрос защо го прави, Лео Кадели отговори: „Правя това, което ме прави щастлив“.

„Приятели, помагайте“ вече има представители във всички области в България, които проверяват всеки подаден сигнал. Той сподели, че хората се свързват с него по различни канали, историите се предават от уста до уста, от съседи и от добри хора, които сигнализират.

„Искам да станем добри“, казва Лео Кадели „Когато правите добро, покажете го“, допълни Лео и изрази мнение, че така доброто е заразно и дава добър пример.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.