Общество

Васил Василев от с. Дончево е ловец №1 за 2017 година

Tрадиционната вечеринка на сдружение “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, организирана за седемдесет и пети поред, събра рекордните 440 ловци и риболовци и представители на техните семейства.

При откриването председателят на дружеството Илия Михайлов сподели, че за първи път в нея вземат участие над 440 души. „Това говори добре не само за ръководството на Сдружението, но и за всички членове на ловно-рибарските дружини, които членуват в него. В крайна сметка това е още един факт за силата и единството на всички, които членуваме в Националното ловно-рибарско сдружение”, каза Михайлов.

На вечеринката по традиция бяха наградени най-добрите ловно-рибарски дружини и бе обявено името на ловец №1 за изминалата 2017 година.

За ловец на 2017 година бе обявен Васил Василев от ловната дружинка в село Дончево. Бяха раздадени още 9 награди. За отстреляни най-много диви свине грамота получиха ловците от ЛРД в Дебрене. Бе отличена ловната дружинка от Миладиновци – за отстреляни най-много фазани, ЛРД в Славеево – за най-много гургулици, а ЛРД в Козлодуйци – за най-много отстреляни патици. Най-много лисици са отчели ловците от Дончево. Най-много чакали са унищожени от дружинката във Владимирово. Дружинката от Златия бе наградена за най-много пъдпъдъци, а авджиите от ЛРД Поп Григорово – за най-много отстреляни бекаси. Най-добре със скитащите кучета са се справили в ЛРД – Стожер.

Лов на диво прасе бе една от големите награди в традиционната томбола по време на вечеринката. Късметлия се оказа Свежен Чакъров от ЛРД в Дончево, който ще трябва само да заяви в кой ден през следващия ловен сезон ще използва правото си да ловува. Сред останалите награди от томболата най-големи емоции предизвикаха спечелването на въздушна пушка, фризер и плазмен телевизор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.