Генерал Тошево Крими

Осъдиха мъж за кражби и ползване на чужда дебитна карта

Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 години с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 500 лв. получи мъж от село Пчеларово, община Генерал Тошево, след като Окръжен съд – Добрич одобри споразумението, сключено между него и прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на съда.

34-годишният Камен Щ. е признат за виновен, че в периода от 22 октомври до 18 декември 2017г., на територията на община Ген.Тошево, при условията на продължавано престъпление, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи, на обща стойност 381.90лв., от владението на различни лица без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Между откраднатите вещи била и дебитна карта, с която мъжът изтеглил 460 лева без съгласието на титуляра.

От данните по делото става ясно, че  платежният инструмент, заедно със 135 лева, бил откраднат от частен дом в Генерал Тошево.

Последвала кражба от къща в село Пчеларово, в която извършителят прониквал няколко пъти и успял да изнесе  вещи на обща стойност 170.90 лева. От частния дом били задигнати ъглошлайф, дрелка, машинка за подстригване, мобилен телефон и още – брадва, 7 пакета захар, тава, тиган, метла, прах за пране, два чифта вълнени чорапи.

На 18 декември 2017г. подсъдимият за пореден път влязъл в същата къща, взел 6 лева и телевизор, на стойност 70 лева, но бил заловен.

Мъжът е стигнал до споразумение с прокуратурата, след като е възстановил изцяло нанесените от деянията му имуществени вреди. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 184.44 лева.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.