Общество Шабла

Швейцария оборудва доброволците в Шабла

Община Шабла е сред  38-те общини, които получиха  безвъзмездно дарение в подкрепа дейността на новосформираното доброволно  формирование, съобщиха от общинсктата администрация.  Дарението е организирано и доставено по инициатива на Националното сдружение на общините в България, с изключителната подкрепа  на посолството на България в Швейцария.

На официална церемония по предаване на дарението на общините, която се състоя на 20 февруари т.г. в складовата база на ГД ПБЗН, МВР в село Локорско, присъства заместник-кметът на община Шабла Цветелин Йорданов, който получи направеното дарение.

Дарени бяха следните видове облекло: 8 гумирани панталони за наводнения, 3 гумирани якета за наводнения, 9 гумирани шапки за наводнения, 12  пуловери, 30 униформени гащеризони, 8 униформени панталона, 37 униформени якета, 26 униформени шапки и 15 специални колани.

Доброволното формирование  в община Шабла е сформирано през 2017 година и включва 7 доброволци, които ще бъдат обучени, така че наистина да са готови да могат в критични моменти на бедствие да поемат отговорността и да действат по най-адекватния начин на място.

В периода  март-април т.г. ще бъде проведен първия курс на обучение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.