Добричка Общество

Паметната плоча с. Славеево влиза в списъка на военните паметници

Нови мемориални знаци ще бъдат вписани в регистъра на военните паметници в Добричкия регион. В списъка се включва новооткритата паметна плоча в Славеево, община Добричка, на загиналите от селото 17 военнослужещи, реши областната комисия “Военни паметници” на свое заседание днес. На паметната плоча са изписани 17 имена на войници и подофицери, намерили смъртта си на бойните полета край Одрин, Селиоглу, Чорлу, Караагач, Калиманци, Медждие, Драва полконя по време на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война.
В регистъра се вписва и кенотаф в генералтошевското село Дъбовик на кандидат подофицера Никола Друмев, загинал в битка в Словения през Втората светожвна война. Към списъка ще бъде добавена и новоткрита паметна плоча в Пчеларово, община Генерал Тошево, на загиналите от селото военнослужещи във войните за национално обединение. Областната комисия ще направи постъпки в Министерството на отбраната мемориалните знаци да бъдат вписани и в националния регистър на военните паметници.
С новите паметни знаци в регистъра на военните паметници в Добричка област вече са включени 105 мемориала, посочват от областната управа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.