Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

200 000 лв. кръвнина поискаха близките на убита с камъни от бившия си жена от Тервел

На съдебно разпоредително заседание в Окръжен съд Добрич издирваният, а по късно и открит убиец на своята съпруга и майка на двете му деца Фаредин Мемиш Ахмед бе изправен пред съда.

Подсъдимият е обвинен за това, че на 28.12.2021 г., в гр. Тервел, умишлено умъртвил бившата си съпруга, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост, в условията на домашно насилие.

В хода на съдебното заседание стана ясно, че близките на загиналата искат обезщетение в размер на 200 000 лв. По делото са ангажирани 7 вещи лица, призовани са и свидетели.

Обвиняемият бе доведен под засилен полицейски ескорт, а семейството и приятелите му не бяха допуснати в зала под претекст, че на по-късен етап могат да бъдат и свидетели. Синът на обвиняемия не желае да участва в процеса, съдът го освободи.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 април 2023 г. 

Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години и е бивша съпруга на обвиняемия. Тялото й е намерено на улица в град Тервел. При огледа, по него са установени множество травматични увреждания. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, за да се изясни точната причина за смъртта на жената.

Както Про Нюз Добрич вече писа след развода на Фаредин и Айше тя извадила ограничителна заповед, която забранявала на мъжа да наближава дома й. Той обаче многократно я нарушавал. Съседи казват, че в основата на убийството е ревността. Убил я с камъни и избягал.

Двамата имат две деца. Дъщеря им е женена и живее в чужбина. Синът е ученик в училището в Тервел, тренира футбол.

c