Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

13-годишен открадна кола от село край Ген. Тошево, с нея извърши кражба и катастрофира

Детето извърши поредното си престъпление. Негови съучастници са 15-годишният му брат и други деца

Поредна кражба извърши 13-годишно момче от Генералтошевско. В нощта на 29 март той и още двама негови съучастници откраднали паркиран Ситроен в село Малина. Колата е собственост на швейцарец, който живее в селото.

След като задигнали возилото, което е тип Баничарка, извършили взломна кражба от частен дом. От там откраднали телевизор. По-късно, на територията на село Конаре катастрофирали.

Колата е напълно унищожена в резултат на катастрофата.

Преди да избягат от местопроизшествието момчетата задигнали часовник, два парфюма, крик и други вещи от колата.

По-късно крадците са открити. На ръката на 13-годишният бил откраднатият часовник, а в джоба на роднина намерили единия от парфюмите.

Това е поредната кражба, която децата извършват. По информация на Про Нюз Добрич в основата на престъпленията е най-малкият – 13-годишният. Сред съучастниците му е и неговият 15-годишен брат.

Преди дни от Областната дирекция на МВР съобщиха, че 13-годишният и двама непълнолетни на 15 години са откраднали лек автомобил „Пежо“, паркиран на територията на с. Балканци. По-късно колата е открита опожарена в земеделска нива в землището на с. Присад.

По-рано тази седмица пък 15-годишният брат разбил бръснарски салон и откраднал телевизор. Скрил плячката в кофа за боклук. По-късно е разкрит и задържан.

Хора в Генералтошевско споделиха, че регионът е пропищял от престъпленията на 13-годишния и приятелите му. С поведението им се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Ген. Тошево. От там обаче отказаха да коментират случая с 13-годишния престъпник. По-информация на Про Нюз Добрич след последното престъпление спрямо младежа е предприета мярка от прокуратурата.

c