Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

„Гозбите на Добруджа" събра жители на областта да опитат традиционна храна

Лучник, Мамалига, Пилешка яхния и Лучено със сини сливи бяха гозбите, на които се насладиха посетителите на събитието, което се провежда паралелно с двудневното изложение на местни продукти, организирано от Министерството на земеделието

Традиционни гозби от Добруджа бяха изложени за дегустация на кулинарни празник "Гозбите на Добруджа". Събитието откри Стефан Спасов, началник на отдел „Водено от общностите местно развитие“.

Лучник, Мамалига, Пилешка яхния и Лучено със сини сливи бяха гозбите, на които се насладиха посетителите на събитието, което се провежда паралелно с двудневното изложение на местни продукти, организирано от Министерството на земеделието, на което 65 малки регионални фирми представят местни продукти.

"Това събитие се превръща в традиционно, вече от три години. Искаме да подкрепим местните производители на храни, които не са представени в големите търговски вериги. Ще направим и календар, в който от рано да се знае в кой град, какви производители и продукти ще бъдат представени", каза Стефан Спасов.

 

c