Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

“Освобождението на Хаджиоглу Базарджик” бе представено в НЧ “Й. Йовков” в Добрич

Изложба, посветена на Освобождението на Хаджиоглу Базарджик (дн. Добрич) бе представена в Народно читалище “Йордан Йовков – 1870 година” в Добрич. На многобройните пана изложени по стлбите на първия и втория етаж на градата е представената историята на град Добрич от неговото създаване през турската окупация до освобождението.

Пътеката от история и снимки и на областния град завършва в библиотеката на читалището, където са представени редица заглавия от литературния фонд на книжната институция, а сред заглавията са “Кратка история на Добруджа” от ст. н. с. Велко Тонев и ст. н. с. д-р Йордан Зарчев, “Хаджиоглу Пазарджик – някогашният Добрич” на Данаил Ст. Бекяров от XIV в. до 1882 г., “90 години от Освобождението на Хаджи оглу Пазарджик” на Окръжен народен музей и Окръжен пионерски дом – Толбухин.

Заглавията свързани с историята на Добруджа в библиотеката на читалището не са малко и могат да бъдат прочетени в читалнята или да бъдат заемани за дома по всяко време по време и след изложбата.

c