Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

“Дуенде – Земята майка”: В Добрич представят спектакъл по текстове на Красимира Атанасова

Спектакълът е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова, родена в Добрич

Авторски спектакъл на Мариана Йотова и Ралица Ковачева – Бежан, изграден върху текстове на  поетесата Красимира Атанасова "Дуенде – Земята Майка" ще гостува в Драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич.

В него участват актьорите Мариана Йотова, Ралица Ковачева – Бежан и Петър Йорданов – Бъни. Мултимедията е от Петко Танчев, костюмите – от Наталия Живкова.

Пиесата ще се играе на 19 май 2024 г. от 19:00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков".

“Дуенде – Земята майка” е завладяващ, атрактивен спектакъл, който чрез магична музика и приказна атмосфера, разказва как Човекът и Природата, Небесното и Земното се срещат. Тогава се разкриват древни тайни и забравени истини.

Спектакълът е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова, родена в Добрич, в чиято поезия се докосва дълбоко скритата и тайнствена връзка между човешката и Божествената природа.

В една вълнуваща и красива атмосфера, където „тук и сега“ се сливат с бляновете и надеждите, където всичко, което се случва е това, което ни предстои, където над нас се изсипват порой от чувства и емоции  и сетивата ни са изпълнени с радост, там се  раждат музиката и поезията.

Завладяващата визуална мултимедийна среда, насища пространството с мащабни и въздействащи образи, които потапят зрителите в една приказна и катарзисна атмосфера, в която разбираме как музикалното и поетичното изкуство могат да повлияят върху човешкото разбиране, съпричастност и грижа към себе си и към Природата.

Авторската музика на Ралица Ковачева -  Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов – Бъни се случва на сцената пред очите ни с изненадващи ритми и мелодии, красиви вокални и многогласни изпълнения, естествено събрали древни и съвременни послания.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България по програма за създаване на нови музикални произведения.

c