Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Във Великобритания автомобил се превърна в импровизирана избирателна секция

Багажникът на малък семеен автомобил се превърна временно в изборна секция в Източна Англия. Представителите на изборните власти прибегнаха до необичайното решение, след като не успяха да влязат в официалната секция за гласуване, предаде Ройтерс.
Първите избиратели, които бяха дошли да упражнят правото си на глас в едно от местата за гласуване в Кембридж, пуснаха бюлетините си в багажника на сив "Нисан", облепен с разпечатани указания за гласуване и голям надпис, на който пишеше: POLLING STATION ("Изборна секция").
"Нашите служители проявиха голяма инициативност и използваха една от колите си като временно място за гласуване, за да могат първите избиратели да упражнят правото си на вот", каза говорител на Общинския съвет в Кембридж.
В началото на изборния ден членовете на секционната комисия не могли да влязат в секцията си в сградата на библиотека заради проблем с електронните кодове за отключване на вратите ѝ, уточниха от Съвета. След около час проблемът бил решен и изборният ден вече можел да продължи нормално.
Днес Великобритания гласува на местни и регионални избори, смятани за барометър за нагласите на избирателите преди предстоящия по-късно тази година парламентарен вот.

c