Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Върнаха убиеца от с. Зърнево в ареста след закана за протест и граждански патрули в селото

Дни, след като 46-годишният Танер А., убил по особено жесток начин своя баща в село Зърнево, беше върнат под домашен арест в селото, съдът е променил мярката за неотклонение и мъжът вече е задържан с постоянна мярка за неотклонение, задържане под стража, съобщи кметът на село Зърнево Гюлай Бекир.

Припомняме, че Танер намушка с кухненски нож своя 69-годишен баща Селим, след пореден побой и скандал рано сутринта. Местните жители бяха потресени от случилото се.

В Зърнево се е готвил протест за тази неделя, който е трябвало да се състои от 10 часа пред кметството. Било е издадено и разрешение от Общината, като след това жителите са планирали да посетят и къщата, където става убийството и беше под домашен арест убиецът.

46-годишният убиец от Зърнево получи остър инфаркт след като погуби баща си. Мярката за неотклонение беше отложена до възстановяването на обвиняемия.

“Всеки жител на селото беше много притеснен за децата, за семейството, за собствения си живот. Младежите в Зърнево организираха граждански патрули. Невероятен кошмар беше”, казва Гюлай Бекир.

Сега жителите на селото са по-спокойни и много са доволни, че Танер е изведен от населеното място, споделя кметът на селото.

Село Зърнево е потресено от убийството на 69-годишния Селим, всички се страхували от сина

Надеждите на цялото село са убиецът повече да не се връща, а за най-подходяща присъда смятат доживотния затвор. Ако все пак присъдата е друга и мъжът бъде освободен по-рано живеещите в селото са категорични, че той няма да бъде добре приет. Със сигурност ще бъдат предприети мерки за неговото изселване по законен начин.

Преди 5-6 месеца зърневци изпратили молба до прокуратурата, подписана от всички жители, Танер да бъде изселен, защото няма човек, с когото да не е влизал в конфликт.

c