Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Вълнуваща премиера на "Криворазбраната цивилизация" в Добрич и актьорски дебют

Зрители на постановката са категорични, че ако залата можеше да побере 1000 души, щеше да е препълнена

Премиерната постановка "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников развълнува публиката в Драматичен театър “Йордан Йовков” в Добрич. 

В препълнената зала дълго не стихваха аплодисментите на развълнуваната публиката, която благодари на актьорите и добрия сценарий и режисура.

Гимназисти в Добрич изработват костюм за новия спектакъл на драматичния театър (ВИДЕО) 

На сцената излезе и режисьорът Костадин Бандутов, който приветства публиката на премиерния спектакъл, представи дебютанта на голямата сцена Георги Стоянов и всички участници пред и зад кулисите.

Младият актьор Георги Стоянов бе посветен в храма на Мелпомена и получи поздрав от школа “Зорница” към НЧ “Й. Йовков 1870 г.” и специално от ръководителя й, актрисата и почетен гражданин на Добрич Ема Георгиева. Младият актьор е получил своите първи знания по актьорско майсторство именно там.

Зрители на постановката са категорични, че ако залата можеше да побере 1000 души, щеше да е препълнена.

Потребители на социални услуги имаха видяха първи новия спектакъл на театъра в Добрич 

В премиерата на спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ на ДТ „Йордан Йовков“ по Добри Войников със сценичен вариант и режисурата на Костадин Бандутов участваха Красимир Демиров, Татяна Христова, Мила Боянова, Валери Марков, Георги Георгиев, Георги Стоянов, Любов Николова, Филип Янев, Димитър Петров, Яна Вълчева, Виктория Златева. Художник е Димитър Митев, музиката и текстът на песните са на Николай Ваклинов, вокален педагог - Елена Карабельова, хореограф  - Таня Дянкова.

Втората премиера на спектакъла ще е на 27 март, отново в Добрич, а билети вече няма. Следва представление и на 4 април, предстоят и изнесени постановки в общинските центрове Генерал Тошево и Тервел.

c