Вторник, 28 март 2023

28.03.2023

Последвайте ни

Успешен старт на Четиридесетия международен бридж фестивал "Албена 2022"

Очаква се във фестивалните дни да се включат над 200 играчи от 3 континента, включително от държави като САЩ, Ливан, Австрия и др

Четиридесетият Международен бридж фестивал "Албена 2022" започна с първия си открит двойков турнир, в който участваха 20 двойки от България, Румъния, Кувейт, Полша, Австрия и Италия, съобщават организаторите от спортен клуб "Дама купа".

Високата си класа демонстрираха националите на Кувейт Ахмед Ал Руваех и Мохамед Хусаин, които спечелиха убедително шампионската титла. Вицешампиони станаха най-силната българска двойка през последните години при смесените тандеми  Светла Ненова и Стефан Георгиев от варненския бридж клуб "Асо пика".

На трето място се нареди вицепрезидентът на Полската бридж федерация Пиотр Валчак с партньора си Адам Блачно. На четвърто и пето място са варненските двойки Марк Андонов - Антон Андонов и Милко Славов - Иван Александров, а шести - Велина и Коста Костови от София.

Днес и утре ще се проведе двусесийният турнир за смесени двойки за купата на организаторите от спортен клуб "Дама купа", в който ще се включат и състезатели от САЩ и Ливан, а в понеделник, 27 юни, е Мини отборният турнир от 7 кръга по 4 игри.

„Днес стартираме 40-тото издание на един от най-емблематичните фестивали по бридж в България. Радостен съм, че благодарение на продуктивното партньорство с ваканционно селище „Албена“, както и отличните условия за провеждане на подобни прояви в курорта, съумяхме да създадем тази дългогодишна традиция“, каза по време на откриването организаторът Стефан Георгиев от СК "Дама купа".

Програмата на фестивала стартира на 24 юни с открития двойков турнир. В събота и неделя ще се проведе откритият турнир за смесени двойки, на 27 юни се играе блиц отборен турнир. В периода 28-30 юни играчите ще премерят сили в главния двойков турнир, а в петък, събота и неделя е главният отборен турнир.

Очаква се във фестивалните дни да се включат над 200 играчи от 3 континента, включително от държави като САЩ, Ливан, Австрия и мн. др. Всички турнири без главния отборен започват от 15,30 часа, а последният започва от 14.00 часа в първите 2 дни и в 10.00 часа през последния ден. 

c